Cantel kandelaars

Cantel kandelaars

In 2011 reisden Van Eijk & Van der Lubbe voor de ontwikkeling van de eerste collectie van Imperfect Design naar Guatemala. Grote verschillen in cultuur en werkwijze tussen de Nederlandse ontwerpers en de glasblazers in Guatemala werden overwonnen tijdens de intensieve samenwerking. Van Eijk & Van der Lubbe kozen ervoor om de lokale ambachtstechnieken en materialen als uitgangspunt te nemen voor de ontwerpen. Dat resulteerde in een pure serie producten van recycled glas.

Het succes van deze bijzondere samenwerking inspireerde ons tot het verder uitbouwen van de collectie. In 2014 werd de collectie uitgebreid met vazen, karaffen en glazen.
Nu wordt een collectie kaarsenkandelaars gelanceerd, die weer gemaakt is door Guatemalteekse glasblazers. Iedere kandelaar wordt geleverd met een hand-gegoten kaars van gecertifieerd palm wax.

Door de uitbreiding van functionaliteit en vorm ontwikkelt de Cantel collectie tot een harmonieus landschap van handgeblazen glas in verschillende tinten recycled glas. Tegelijkertijd bouwt Imperfect Design hiermee aan een duurzame samenwerking en aan kansen voor de glas blazers in Guatemala.

Schitterend! Wil je deze producten kopen, kijk dan hier.

Dit bericht delen

Reageren